Psychotherapie ede
 

AANPAK


Interventies en behandelmethodes:

persoonlijke therapie 

relatietherapie

kinderen- en jongeren coaching en counseling

gezinstherapie

EMDR


Bij al de behandelmethodes ben ik gericht op de rationele kant van de cliënt én de gevoelskant van de cliënt. 

Het brein is ook verdeeld in rechts: de gevoelshemisfeer en links: de ratiohemisfeer. 

Naast praten en analyseren en diagnosticeren werk ik ook met het beeldend vermogen d.m.v. tekenen en/of associatieve oefeningen met materiaal of enkel met het eigen beeldende vermogen. 

Het is in mijn optiek belangrijk om een balans te krijgen in ratio en gevoel om verder te kunnen werken aan de eigen ontwikkeling. 


Therapie

Er bestaan niet alleen veel verschillen tussen therapieën, maar ook tussen mensen onderling. Daarom is het begrijpelijk dat niet iedere vorm van therapie past bij ieder mens en iedere klacht.

We starten met een intakegesprek waarin we het probleem helder proberen te krijgen. Als we beiden het gevoel hebben dat we verder kunnen en willen, maak ik op grond van jouw persoon en met kennis van de verschillende verklaringsmodellen  een behandelplan. Ik integreer hierbij verschillende behandelwijzen die bij jou passen.

Zo ben jij als mens, met jouw specifieke hulpvraag, bepalend voor de inhoud en het verloop van de therapie.


Relatietherapie

We starten met een intakegesprek waarin we het probleem van de relatie helder proberen te krijgen. Ook komen beide wensen en ideeën ter sprake en kan het maar zo zijn dat naast de relatietherapie er ook aandacht is voor de persoon zelf. Op grond van jouw persoon en die van je partner of je kind of je ouder, maak ik een plan voor jou en voor de ander. Ook is er een plan voor het relatieprobleem. Ik integreer hierbij verschillende behandelwijzen die bij jou of de ander en of de relatie passen. 

Zo ben jij net als in een persoonlijke therapie, als mens, met jouw specifieke hulpvraag, bepalend voor de inhoud en het verloop van de therapie.


Wat is EMDR?

EMDR is een afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

De psychologe Francine Shapiro beschreef als eerste de therapie en ontwikkelde deze.

Eye Movement – oogbeweging

Desensitization – ontspanning / ontlading

Reprocessing – een ander beeld vormen / herkaderen van gevoelens / verwerking


EMDR is een methode die goed werkt als je een traumatische ervaring hebt meegemaakt en of als het lijkt of blijkt dat je iedere keer blijft hangen in een oud stukje emotie.

Je kan er dan in vast komen te zitten.


Wellicht denk je nog terug aan hoe het wel beter ging met je, maar nu kan je ervaren dat je steeds met dezelfde emotie geconfronteerd blijft en kan je slecht slapen.


EMDR is een kortdurende cliëntgerichte behandelmethode die erop is gericht de herinneringen aan beschadigende gebeurtenissen te verwerken.


Doel van EMDR is om vastzittende emoties en of trauma's kwijt te raken.

Dat is dus voor mensen die merken dat ze na bijvoorbeeld hun echtscheiding en of moeilijke werksituatie veel stress ervaren, maar ook voor mensen die nare ervaringen hebben opgedaan in hun jeugd, puberteit of vrij recent. De nare ervaringen zijn voor iedereen weer anders.


Hoe gaat EMDR als protol?

Kort gezegd:

De cliënt concentreert zich op een heel negatief beeld dat hij zich herinnert en waarbij hij soms negatieve gedachten heeft over zichzelf. Daarbij horen ook de emoties en lichamelijke ervaringen.

Met behulp van een koptelefoon of van het heen-en-weer bewegen van de ogen, wordt het bi-laterale systeem van de hersenen geactiveerd, waardoor het hele brein aan het werk gaat.

De therapeut begeleidt de cliënt in het proces tot aan het welbevinden. Het geheel kan 1 tot 4 sessies duren voor 1 klacht.


Workshops

Naast deze therapie op maat verzorg ik ook ervaringsgerichte workshops en trainingen (zie promotiefilmpje in de linker kantlijn).

De workshops zijn gerelateerd aan hoe zit jij in je vel en hoe kom je over.

Ze zijn voor jongeren op scholen en voor volwassenen.


Referenties en aanbevelingen>>


Voor vragen en of informatie kunt u mailen of bellen. Ik maak een workshop voor u op maat; wat betekent dat uw wensen worden verwerkt tot een ervaringsgerichte workshop met een eigen thema en visie. 
ontwerp: www.paraafdeventer.nl


 
Mundus Epe
Mundus
MundusNoorvanoostrum.html
VISIEPsychotherapie.html
Mundus integratieve psychotherapieWelkom.html
AANPAK
MUNDUSMundus.html
CONTACTMundusede.html
ede
Hulpvraag
Mundus
 
Psychotherapie ede Mundus Ede praktijk voor integratieve psychotherapie